Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Zalabaksa - Kézművesház, Galéria

Zalabaksai kézművesház meglátogatása kiváló program

A zalabaksai Kézművesházban többek között megismerkedhet az idelátogató a faragás, szövés művészeivel és műveikkel, abban a környezetben, amelyben műveik születtek!

"Ahhoz, hogy megértsünk egy művet, tekintetbe kell vennünk a népet, amely alkotta, az erkölcsöket, amelyek sugallták, és a környezetet, amelyben született."
(Hippolyte Taine)

Zalabaksa község Zala megye nyugati részén, az Őrség - Göcsej - Hetés tájegységek találkozásánál, a Kerka patak ölelésében található.

Bemutatótermüket a 2007-es évben nyitották meg a nagyközönség előtt, ahol a betérő vendégek nem csak gyönyörködhetnek a kiállított tárgyakban, hanem meg is vásárolhatják azokat, s ha tehetséget éreznek, ki is próbálhatják a faragás, a szövés, a kézműves mesterség megannyi szépséget ígérő technikáját.

Néhány szó az alkotókról:

Horváth Ottó

A 80-as évek elejétől fafaragással kezdett foglalkozni: bútorokat, használati tárgyakat, agancs alátéteket készített, majd 1992-től szarvasagancsból és csontból farag használati és dísztárgyakat. Később kisplasztikák készítésébe kezdett, majd következett az újabb szerelem a tojáshéj megmunkálása, melyet faragással díszít. Az áttört rajzolatú mintázatok ősi, szimbolikus motívumokat, bibliai jeleneteket, címereket, életképeket örökítenek meg.

Horváthné Császár Erzsébet

Világa elsősorban a textíliákhoz kötődik. Hímzései közül legkedvesebbek a zalai motívumokat felvonultató munkák. Nagyon szereti a fehér lyukhímzéseket. Munkálkodásában a hímzés mellett ismeri és gyakorolja a batikolást, nemezelést, a szövést és gyöngyfűzést. A tojásdíszítés sokféle technikáját alkalmazza, de a kedvence az azsúrozott, áttört, gazdag felület-megmunkálással készített mívestojás.

Zalabaksa - Kézművesház, GalériaZalabaksa - Kézművesház, GalériaZalabaksa - Kézművesház, GalériaZalabaksa - Kézművesház, Galéria

Share

Kártyák

Lentiben a szállást és minden szolgáltatásunkat fizetheti SZÉP kártyával Denis Hotel és Étterem Erzsébet utalvány elfogadóhely Lentiben Lentiben szállását, és minden szolgáltatásunkat fizethet bankkártyával

Ajándékutalvány

Üdülés Lentiben szállással, programokkal ajándékba!
Ajándékozzon feltöltődést, pihenést szeretteinek!

Online foglalás

Online foglalás és ajánlatkérés közvetlenül és gyorsan!
Denis Hotel és Étterem - Lenti
Online foglalás és ajánlatkérés közvetlenül és gyorsan!

Kapcsolat

Címünk: 8960 Lenti,
Táncsics M. út 18-20.
Tel.: +36 30/560-1878
Fax: +36 92/352-659
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.