Hiba
  • Cannot retrive forecast data in module "mod_sp_weather".

Kirándulás Szlovéniába

Lenti a szlovén határ közelében fekszik, így érdemes ellátogatni a két közeli szlovén településre, Lendvára és Dobronakra (Lendava, Dobrovnik)
Lenti
városa a szlovén határtól 15 km-re fekszik, így érdemes ellátogatni a szomszédos ország közeli településeire. Lendava és Dobrovnik számos látnivalót tartogat a kulturális, történelmi és a természeti értékeket kedvelők számára is. A Denis Hotel és Étterem csomagajánlatai gyakran tartalmaznak szervezett kirándulásokat a két kistelepülés látnivalóihoz!

 

Látnivalók a Lentitől 15 km-re fekvő Lendava (Lendva), valamint a 20 km-re található Dobrovnik (Dobronak) településeken

Lendava (Lendva):

  • Grad Lendava: Lendava, illetve magyarosan Lendva település fölé magasodó várhoz gyalogszerrel és autóval is felmehetünk. Gyalog 5-10 perces sétát jelent a parkolótól, mely a kistelepülés központjában van. A várban, amelyet írásban először 1192-ben említettek, és mai arculata a 18. században alakult ki, 1973-ban kapott helyet a múzeum, ahol Lendva és vidéke, illetve a magyar közösség kulturális hagyományait mutatják be.

  • Szentháromság kápolna Hadik Mihály múmiájával: a Lendva patak völgyére tekintve őrzi a várost a Szentháromság kápolna. Egykoron katonai erődítmény állott ezen, a város védelme szempontjából stratégiai fontosságú, helyen. A törökellenes háborúk lezajlása után több helyütt emeltek templomot, kápolnát a hálás szívű hívek.Az 1727-28 táján építtetett Szentháromság kápolna is hasonló szándéktól vezérelve épülhetett.A kápolnában egy természetes módon mumifikálódott emberi test is megtekinthető, amely köré az itt élők számos legendát fűztek. A néphagyomány szerint az 1603-as, Bánffy Kristóf vezette törökellenes csatározások egyik hőse, Hadik Mihály kapitány pihen itt.

  • Lendvai Színház- és Hangversenyterem: Az épületre, amelyben a színház és a hangversenyterem helyezkedik el, nagyszerű építészeti stílusával, szokatlan formáival felkelti a járókelő figyelmét. Alkotója Makovecz Imre (1935-2011), Magyarország legkiemelkedőbb, a világban is elismert építészeinek egyike. Az állandó és időszaki kiállítások mellett külföldi, és magyar Társulatok előadásai is megtekinthetők.

  • Cuk Pincészet: családias jellegű pincészet a Lendva hegyen kiváló boraival, és szemet gyönyörködtető kilátással várja a bor szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat.

Kirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás Szlovéniába
Kirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás Szlovéniába

 

 

 

Dobrovnik (Dobronak):

  • Trópusi kert és orchidea farm: A magyar határtól mindössze 5 kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobrovnik településen, azaz magyarosan Dobronakon működik az Trópusi kert és orchidea farm, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
    A vállalat, mely a környező országokat látja el orchideákkal, kialakított itt egy látogató-központot is, abban pedig egy "Trópusi kert"-et (Tropski vrt) és egy árusítóterületet, ahol vásárolni is lehet. A vásárlás azonban egyáltalán nem kötelező, az ingyenes belépő ellenére, bár látva a gyönyörű orchideákat, ezt nehéz megállni. Csoportokat is várnak, minimális belépővel és több-nyelvű előadással, idegenvezetéssel.

  • Energia Park és a Bakonaki tó: Dobronak község mellett, a Bakonaki tónál található az Energia Park, amely gyógyító hatásáról ismert. Az Energia pontok mellett a Szent - Vid kút vizének is gyógyító hatása van. A Bakonaki tónál levő Szent Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot jelöltek ki, amelyek jótékonyan befolyásolhatják közérzetünket és egészségünket. A több mint 50 energiapont közül huszonhatot pontosan lemértek és megjelöltek. A térségben való rövidebb (ponttól függően, 8-30 perc) tartózkodás után már megkezdődik az energia áramlása a testben. A látogatók viszonylag gyorsan ellazulnak és új erőre kapnak. Érdemes ellátogatni ide!

Kirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás SzlovéniábaKirándulás Szlovéniába

Share

Kártyák

Lentiben a szállást és minden szolgáltatásunkat fizetheti SZÉP kártyával Denis Hotel és Étterem Erzsébet utalvány elfogadóhely Lentiben Lentiben szállását, és minden szolgáltatásunkat fizethet bankkártyával

Ajándékutalvány

Üdülés Lentiben szállással, programokkal ajándékba!
Ajándékozzon feltöltődést, pihenést szeretteinek!

Online foglalás

Online foglalás és ajánlatkérés közvetlenül és gyorsan!
Denis Hotel és Étterem - Lenti
Online foglalás és ajánlatkérés közvetlenül és gyorsan!

Kapcsolat

Címünk: 8960 Lenti,
Táncsics M. út 18-20.
Tel.: +36 30/560-1878
Fax: +36 92/352-659
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.