Kirándulás Szlovéniába

//Kirándulás Szlovéniába

Kirándulás Szlovéniába

Lenti városa a szlovén határtól 15 km-re fekszik, így érdemes ellátogatni a szomszédos ország közeli településeire. Lendava és Dobrovnik számos látnivalót tartogat a kulturális, történelmi és a természeti értékeket kedvelők számára is. A Denis Hotel és Étterem csomagajánlatai gyakran tartalmaznak szervezett kirándulásokat a két kistelepülés látnivalóihoz!

Látnivalók a Lentitől 15 km-re fekvő Lendava (Lendva), valamint a 20 km-re található Dobrovnik (Dobronak) településeken

Lendava (Lendva):

  • Grad Lendava: Lendava, illetve magyarosan Lendva település fölé magasodó várhoz gyalogszerrel és autóval is felmehetünk. Gyalog 5-10 perces sétát jelent a parkolótól, mely a kistelepülés központjában van. A várban, amelyet írásban először 1192-ben említettek, és mai arculata a 18. században alakult ki, 1973-ban kapott helyet a múzeum, ahol Lendva és vidéke, illetve a magyar közösség kulturális hagyományait mutatják be.
  • Szentháromság kápolna Hadik Mihály múmiájával: a Lendva patak völgyére tekintve őrzi a várost a Szentháromság kápolna. Egykoron katonai erődítmény állott ezen, a város védelme szempontjából stratégiai fontosságú, helyen. A törökellenes háborúk lezajlása után több helyütt emeltek templomot, kápolnát a hálás szívű hívek.Az 1727-28 táján építtetett Szentháromság kápolna is hasonló szándéktól vezérelve épülhetett.A kápolnában egy természetes módon mumifikálódott emberi test is megtekinthető, amely köré az itt élők számos legendát fűztek. A néphagyomány szerint az 1603-as, Bánffy Kristóf vezette törökellenes csatározások egyik hőse, Hadik Mihály kapitány pihen itt.
  • Lendvai Színház- és Hangversenyterem: Az épületre, amelyben a színház és a hangversenyterem helyezkedik el, nagyszerű építészeti stílusával, szokatlan formáival felkelti a járókelő figyelmét. Alkotója Makovecz Imre (1935-2011), Magyarország legkiemelkedőbb, a világban is elismert építészeinek egyike. Az állandó és időszaki kiállítások mellett külföldi, és magyar Társulatok előadásai is megtekinthetők.
  • Cuk Pincészet: családias jellegű pincészet a Lendva hegyen kiváló boraival, és szemet gyönyörködtető kilátással várja a bor szerelmeseit és a kikapcsolódni vágyókat.

Dobrovnik (Dobronak):

  • Trópusi kert és orchidea farm: A magyar határtól mindössze 5 kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobrovnik településen, azaz magyarosan Dobronakon működik az Trópusi kert és orchidea farm, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
    A vállalat, mely a környező országokat látja el orchideákkal, kialakított itt egy látogató-központot is, abban pedig egy “Trópusi kert”-et (Tropski vrt) és egy árusítóterületet, ahol vásárolni is lehet. A vásárlás azonban egyáltalán nem kötelező, az ingyenes belépő ellenére, bár látva a gyönyörű orchideákat, ezt nehéz megállni. Csoportokat is várnak, minimális belépővel és több-nyelvű előadással, idegenvezetéssel.
  • Energia Park és a Bakonaki tó: Dobronak község mellett, a Bakonaki tónál található az Energia Park, amely gyógyító hatásáról ismert. Az Energia pontok mellett a Szent – Vid kút vizének is gyógyító hatása van. A Bakonaki tónál levő Szent Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot jelöltek ki, amelyek jótékonyan befolyásolhatják közérzetünket és egészségünket. A több mint 50 energiapont közül huszonhatot pontosan lemértek és megjelöltek. A térségben való rövidebb (ponttól függően, 8-30 perc) tartózkodás után már megkezdődik az energia áramlása a testben. A látogatók viszonylag gyorsan ellazulnak és új erőre kapnak. Érdemes ellátogatni ide!
2017-10-19T08:41:03+00:00